Av. Montserrat 20 - 17165 La Cellera de Ter (Girona) Tel. 972421902

ajuntament-escut-PNG-petita.png

Ajuntament de la Cellera de Ter

Fires, Festes i Festivals

Els pastorets

Des de fa més de 100 anys, el Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter representa per Nadal  l’obra d’Els Pastorets amb molta participació infantil i juvenil. La primera representació de la qual es té constància és la de l’any 1907, quan la Secció Dramàtica del Centre Catòlic va posar en escena l’obra Jesús és nat.

Matança del porc

Els perols bullen des de fa més de quaranta anys per donar de menjar, els més de 1.000 comensals que cada any, a finals d’hivern, s’apleguen a la Festa i Fira de la Matança del Porc.

Del programa d’actes i activitats en destaquen els tastets de menjars relacionats amb el porc, que és un dels més participatius.

Fira del xai

La primera Fira del Xai es va fer el juny del 2016. Entre les activitats del programa hi havia visites a instal·lacions ramaderes, una exposició de diferents classes de xais, una mostra d’esquilada, un taller de felpa, entreteniments infantils amb els animals i viatges amb ponis, una conferència sobre «La qualitat de la carn ben criada», una degustació de carn de xai d’alta qualitat amb bons acompanyaments i una exposició de fotografies comentades de la ramaderia i de l’excepcional paisatge on creix.

FADE (Festival d’Art Digital i Electrònica de la Cellera de Ter)

Festival d’estiu, de curta durada i entrada gratuïta que vol conjugar els aspectes més lúdics de la música electrònica amb tot allò que fa referència a les noves tecnologies aplicades a la creació artística. A més de concerts gratuït es realitzen diferents activitats i tallers relacionats amb la temàtica durant els dies de festival.

El FADE s’ha convertit en un  festival de referència en el sector de la música i l’art electrònic a Catalunya.

infantils amb els animals i viatges amb ponis, una conferència sobre «La qualitat de la carn ben criada», una degustació de carn de xai d’alta qualitat amb bons acompanyaments i una exposició de fotografies comentades de la ramaderia i de l’excepcional paisatge on creix.

Festes del Roser de la Cellera de Ter

El poble de la Cellera de Ter celebra la seva festa major per la diada del Roser, el quart diumenge d’abril.

Aquesta és la festa principal del poble i s’alternen activitats culturals, lúdiques, musicals, etc.


Festes del Roser del Pasteral

Les festes del Pasteral se celebren al segon diumenge de maig. Es realitzen actes i activitats i conclou amb un àpat a l’envelat.


Pujada a Puigdefrou

El dia 1 de maig se celebra un aplec amb més de 200 persones per pujar al cim de la muntanya més important de la Cellera, el Puigdefrou.

El recorregut s’inicia a les 9 h del matí a davant del centre cultural parroquial. Desprès d’aproximadament una hora s’arriba a la font del Bassi on es para per esmorzar i agafar forces. Es reprèn el recorregut fins al cim del Puigdefrou, on la gent es va agrupant al peu de la creu de Puig d’Afrou. Una creu de quinze metres d’alçada, construïda amb perxes de castanyer, treballada artesanalment i aixecada a força de braços l’any 1966. Des de llavors s’ha convertit en un dels símbols cellerencs per excel·lència. Al voltant de dos quarts d’una del migdia comença la missa al peu de la creu. Un cop finalitzada la missa, la munió de gent torna enrere els últims 300 metres fins al pla del Roure on hi ha el dinar popular. La jornada acaba amb El cant dels adéus per emprendre la tornada fins al poble.


Aplec de Sant Just i pastor

El Dilluns de Pasqua se celebra un aplec a l’ermita de Sant Just i Pastor amb una truitada popular. Situada al pla del Pasteral, aquesta petita església fou construïda al s.XII i consta d’una sola nau de planta rectangular coberta amb una volta apuntada i un absis semicircular.

Solstici Rock

25 desembre

Puigdefrou Exhaust

Des de l’entitat dels Amics de l’Entorn i els corredors de muntanya locals, cada any preparen una nova versió de la cursa Puigdefrou Exhaust.

Any rere any la participació va augmentant i permet veure l’evolució de joves promeses del poble.

www.amicsdelentorn.cat

La Cabronada

Cursa de bicicleta de muntanya.

Festa Major

15 d’Agost.